Lízing

LÉPJEN VELÜNK KAPCSOLATBA

Amennyiben további tájékoztatásra lenne szüksége, vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi elérhetőségeinken:

hitelezes_AHFLizing

Lízing finanszírozás

Beruházási- és vásárlási célú finanszírozásként szóba kerülhet a lízing, mint finanszírozási forma. Az ÁHF Lízing Zrt, ingatlanra, gépekre, eszközökre, berendezésekre vonatkozó lízinget finanszíroz. Ügyfeleink részére mind nyílt végű, mind zárt végű lízinget tudunk biztosítani.

Cégcsoporton belüli jövedelemtranszferek során, eszköz, vagy ingatlan értékesítés esetén a cégcsoport tagjai közötti lízingtranzakció lebonyolítását vállaljuk.

Lízingelés a gyakorlatban

Ön, vagy cége kiválasztja a lízing tárgyát (ingatlan, gép, jármû, berendezés), amelynek tulajdonjogát az ÁHF Lízing Zrt szerzi meg. Lízing díj ellenében használatba adjuk Önnek, vagy cégének szerzõdésben foglalt futamidõre és módon (nyílt-, illetve zárt végû lízing, vagy tartósbérlet). A lízingelés elõnye, hogy nagyobb tõke nélkül is megfinanszírozható általa egy beruházás, fejleszthetõ a vállalkozás, a lízingtárgy biztosítja a fedezet jelentõs részét (vagy akár egészét is), a legtöbbször havi díjas, és számviteli, adózási elõnyökkel is jár.

A lízing típusai

1. Tartós bérlet (operatív lízing)

A lízingelt tárgyat a Lízingbe Adó tartja nyilván és könyveli el, a Lízingbe Vevõ pedig a nettó bérleti díjat számolhatja el költségként. A havi lízingdíjak után ÁFA-t kell fizetni. A futamidõ végén a lízingtárgy tulajdonosa a Lízingbe Adó marad.

2. Nyílt végû lízing

A lízingelt tárgyat a Lízingbe Vevõ veszi nyilvántartásba, elkönyvelheti annak amortizációt, illetve a fizetett lízingdíjak kamat részét. A havi lízingdíjak tõketörlesztõ részét ÁFA terheli, a vételár ÁFA tartalmát viszont a Lízingbe Adó igényelheti vissza. A futamidõ végén a Lízingbe Vevõ megszerezheti a lízingtárgy tulajdonjogát is a maradványérték megfizetésével. Ezt tartalmaznia kell a szerzõdésnek is.

3. Zárt végû lízing

A lízingelt tárgyat a Lízingbe Vevõ veszi nyilvántartásba, elkönyvelheti annak amortizációt, illetve a fizetett lízingdíjak kamat részét. A futamidõ elején a Lízingbe Vevõnek teljes ÁFA fizetési kötelezettsége van, a havi lízingdíjakat azonban további ÁFA nem terheli. A futamidõ végén a lízintárgy a Lízingbe Vevõ tulajdonába kerül.

A lízing tranzakció szakkifejezései, értelmezései:

ELADÓ: a cég, amely forgalmazza a lízingelni kívánt tárgyat
LÍZINGTÁRGY: az az ingatlan, gép, jármû, berendezés, amelyet Ön lízingelni, használni szeretne
LÍZINGBA ADÓ: ÁHF Lízing Zrt
LÍZINGBE VEVÕ: Ön, vagy cége
LÍZINGSZERZÕDÉS: azon megállapodás, amely tartalmazza a lízing feltételeit, és az okmányokat
LÍZINGDÍJ: a rendszeresen fizetendõ összeg, használati díj
FUTAMIDÕ: a lízingszerzõdés idõtartama
ÖNERÕ: az induló díj, vagy az elsõ lízingdíj
MARADVÁNYÉRTÉK: tartós lízing estén a lízingtárgy értéke a futamidõ végén, nyílt végû lízing esetén a futamidõ végi díj, zárt végû lízing esetén pedig az utolsó lízingdíj lehet.