ÁHF Lízing Zrt

ÁHF LÍZING ZRT

Az ÁHF Lízing Zrt. jogelődjét a DT Lízing Rt.-t 1998-ban alapították a Magyar és az Olasz Állam befektetési cégei.

Cégünkől

Az ÁHF csoport a DT Lízing Rt.-t 2007-ben vásárolta meg. A vásárlást követően hitelnyújtási, lízing valamint faktoring tevékenységet folytat. A jelenlegi tulajdonosok – Dr. Mozol Rita és Mozol Tamás – már a csoport alakulásakor évtizedes banki gyakorlattal és hitelezési múlttal rendelkeztek, amely gyakorlatot a bankszektor nagyobb pénzintézeteinél szerezték meg. Nagyon fontos hangsúlyt helyeztek már az alapításkor arra, hogy ne csak a folyósítás menjen gördülékenyen, hanem a kockázatok megfelelően legyenek kezelve az aktuális törvényeknek megfelelően.
Az ÁHF csoport 3 év alatt 2.275 ügyletet kötött mintegy 11mrd Ft értékben. Banki refinanszírozási lehetőségek hiánya miatt az utóbbi időszakban az ÁHF Lízing Zrt. kizárólag saját forrásból nyújt hitelt, ezért szigorúak a minősítési szabályai. A termékstruktúra viszont elég egyszerű, ezért a Társaság kiszámítható partner.
Az értékesítési hálózathoz közel 4000 MNB engedéllyel rendelkező partner tartozott, akiket a Társaság folyamatos szakmai továbbképzéssel segített munkájuk végzésében. Az ÁHF Lízing Zrt. a refinanszírozás leállítása miatt 2009-től követelésvásárlással bővítette portfólióját. 2018-ig közel tízezer ügyletet szerzett meg engedményezéssel. Jelenleg az ÁHF Lízing Zrt. banki követelések vásárlásával foglalkozik, amelynek finanszírozását saját, illetve befektetői forrásból valósítja meg. A hitel és lízing ügyletekre folyamatosan érkezik érdeklődés. Ezek egy részét a banki csatornákhoz irányítja tanácsadással segítve őket. A hitelezés és követeléskezelésből származó ingatlanok kezelésével külön erre a tevékenységre szakosodott részleg foglalkozik, mind értékesítési, mind bérbeadási céllal.